ONZE MISSIE

#wakeuptheindustry
  DUS, WAT IS ECHT GOEDE KOFFIE?

  Er is iets helemaal mis in de koffie-industrie. Een handvol grote bedrijven domineert de koffiemarkt en houdt structurele verandering tegen. Lage kwaliteit, niet-duurzame koffie en onderbetaalde koffieboeren zijn de norm.

  Wij doen het anders. Bij Wakuli worden koffieboeren goed betaald, krijgt de planeet meer liefde en drink jij de allerlekkerste koffies. Dat noemen wij echt goede koffie.

  Vertel me meer
  WAKULI KOFFIE IS SPECIALTY KOFFIE.

  Specialty koffie is de hoogste kwaliteit koffie die er is. Dit wordt bepaald door onafhankelijke Q-graders gecertificeerd door de SCA (Specialty Coffee Association). Zij scoren de koffie op dingen als kleur, consistentie, aroma en afdronk op een schaal van 1 tot 100. Een score van 80 punten of meer is specialty koffie.

  Wat dat betekent? Dat je met Wakuli altijd onwijs lekkere, hoge kwaliteit koffie drinkt thuis.

  LICHT GEBRAND EN VERS VERSTUURD.

  Specialty koffie is het lekkerst binnen een aantal weken na branden. Daarom sturen wij onze bonen binnen één week na het branden op - vanuit onze eigen branderij net buiten Amsterdam Noord.

  Door de bonen licht te branden proef je meer. Zoals alle funky smaken die de koffie te bieden heeft. Denk aan koffie met subtiele tonen als aardbeien milkshake, chocolate chip cookies of ice tea peach.

  Shop nu
  WAT IMPACT GETALLEN.
  13
  Boeren organisaties met wie wij samenwerken in 12 landen. Partners dus.
  14.983
  Boeren dat hierdoor een beter inkomen heeft. Wereldwijd.
  $7,04
  Per kg gemiddeld betaald aan onze partners afgelopen jaar. Ter vergelijking: de marktprijs was gemiddeld $3,79.
  NIEUW: EEN PARTNER UIT ECUADOR.

  Naast de 12 partners waar wij al langer mee samen werken, werken wij nu ook met Alicia Roque. Een boeren coöperatie van 68 boeren uit Ecuador. Dankzij deze samenwerking hebben de boeren in de roerige regio Manabi meer zekerheid. Zo zij zijn vanaf nu altijd zeker van de afname van hun bonen. En de hele goede prijs die daarbij komt kijken.

  Lees het hele verhaal
  KOM EENS
  LANGS.

  Wij hebben koffiebarren door heel Nederland. Plekken om lekker te hangen en goede koffie te drinken. Maar waar onze barista's je ook graag meer vertellen over onze missie. Of bijvoorbeeld welke koffie je het best kan kopen om thuis te drinken.

  Bekijk al onze locaties