Jouw ON/OFF supplier van superverse koffie

Kwaliteit

Impact

Hoge kwaliteit, bijzondere en altijd vers gebrande specialty koffies van over de hele wereld (top 1%)

De winst van elk kopje koffie delen we eerlijk met de boer. Dat kun je zelf checken!

Thuisblijven voor ontvangst? Onze koffie kan gewoon door de brievenbus. 

Gemak

Betaalbaar

225 gram vanaf €5,50 

of 40 cups voor €17,60

Gratis verzending!

+

Verse kwaliteitskoffie, gewoon door je brievenbus. Zo vaak en wanneer jij dat wilt. En een eerlijke prijs voor de koffieboer.


Betalen kan heel gemakkelijk met iDeal, Paypal of Creditcard. 

Je kunt kiezen of je 1, 2, 3 of 4 keer per maand koffie door de bus wil krijgen. Meer kan natuurlijk ook, neem dan even contact met ons op. 

Opzeggen? Daar doen we niet moeilijk over. Dat kan altijd, op elk moment.

Kies je frequency

Wakuli Blend: Toegankelijk, zacht en mooi in balans. Koffies uit Peru & Brazilië

New Origin: Elke maand weer een nieuwe, verrassende smaak uit een bijzondere origine.

Of heerlijke en even eerlijke koffiecups!

1

2

3

Kies je koffie

Kies je zetmethode

We branden en malen onze koffies zelf, jij hebt je koffie binnen 14 dagen na branding binnen. Geef hier aan hoe jij je verse koffie gaat zetten.

HOE WERKT HET?

Kies uit hele bonen, espresso- of

filtermaling of koffiecups.

Onze blend (100% Arabica) is wat toegankelijker van smaak. Het is een Zuid-Amerikaanse blend van ongewassen koffie uit het Zuiden van Brazilië en gewassen koffie uit het Andes gebergte van Peru.  De langzame rijping van de koffiebessen en meer ontwikkelde complexe koffies, met in dit geval tonen van rietsuiker, hazelnoot, chocola en citrus, zorgt ervoor dat deze koffie zowel zwart als met melk heerlijk is. 


Op avontuur naar maandelijks nieuwe specialty koffies (100% Arabica) van koffieboeren van over de hele wereld. Een goede manier om fantastische, nieuwe koffies te ontdekken. Verwacht fruitige, bloemige koffies, maar ook koffies met smaaktonen van chocolade en noten en alles daartussen in!

Verzending is altijd gratis!

ONZE KOFFIES

Wakuli koffie in koffiebonen

De El Paraiso wordt door 60 kleinschalige koffieboeren van de Nueva Segovia in de Noordelijke Hooglanden van Nicaragua verbouwd. Deze regio heeft bekendheid vergaard dankzij het hier aanwezige gunstige klimaat om hoge kwaliteit koffie te laten groeien. Deze koffie wordt het best zwart gedronken om alle kleurrijke smaken tot hun recht te laten komen!

In het centrale Andesgebergte van Peru ligt de provincie Tayacaja. Hier, in één van de armste en meest afgelegen regio’s, is specialty koffie absoluut nog geen begrip. Maar wie goed zoekt, komt bij de speciale Quechua afstammelingen terecht. Een groep kleinschalige boeren die koffie produceert met een unieke smaak en hierdoor voor zichzelf een leefbaar inkomen creëert. Door nauwe samenwerking kunnen wij deze single origin koffie met tonen van melkchocolade, vijgen en citrus aan je laten proeven. Geweldig als delicate espresso met veel fruit!Wakuli_koffiecup_biologischafbreekbaar
Koffiecup wakuli Biologisch afbreekbaar en composteerbaar

In het dorpje Rende Nao op het ruige eiland Flores in Indonesië is de boerencoöperatie ASNIKOM faam aan het maken door deze volle 100% Robusta te produceren. En hoe! Geschiedkundig gezien staat Robusta koffie, in tegenstelling tot z’n chique Arabica broer, bekend als ontraceerbare, goedkopere bulkkoffie. Er kan iets heel bijzonders ontstaan als de boeren verbouwen met extra aandacht in het juist aanplanten, verzorgen en verwerken van de bonen. Dan kan het namelijk zo maar zijn dat dit de florissante toekomst van ons kopje koffie wordt. Duurzaam verbouwd en zo dus bestand tegen de toekomst! Je drinkt nu één van de eerste volledig traceerbare Spicy Robusta’s, vol pit met donkere chocolade en karamel, maar zonder die wrange, verbrande nasmaak. Perfect als power espresso en met melk!

ONS VERHAAL

WAKULI 2020...

Joris

Deborah

Samuel

Lukas

Yorick

Joli

Daan

Margo

Charlotte

Simon

Fahim

Loraine

Bobby

Echte koffiesmaak, lichter gebrand

Mooie dingen moet je zoveel mogelijk met rust laten. Bulk koffies zitten echter vol schimmels, vocht en gebroken bonen. Nare smaken worden verhuld door een hele zware branding toe te passen. Resultaat? Niet zo lekker.

De boeren verdienen beter

Een eerlijke prijs is een prijs waar de boer een goed leefbaar inkomen van krijgt. Certificaten hebben niet het gewenste effect gehad. We doen het op onze eigen manier. Zo weten we het zeker!

vs

Verschil in prijsverdeling tussen Wakuli en koffiemerken uit de supermarkt

De gemiddelde prijs die Wakuli aan 

de boer betaalt is €3,80 / kg 

De wereld koffieprijs ligt op dit 

moment op €2,20 / kg

supermarkt koffies

Wakuli

Bij elke levering krijg je een kaart met prijsverdeling!

Verschil in prijsverdeling tussen Wakuli en koffiemerken uit de supermarkt

EERLIJKE PRIJZEN

ONZE CAPSULES  

Onze cups zijn gemaakt met technologie afkomstig van The Green Ring. Zij maken cups voor ons die biologisch afbreekbaar, composteerbaar en Nespresso*-machine compatible zijn. Super handig, want dan kunnen ze gewoon bij het groenafval. Het verpakkingsmateriaal is gemaakt van de reststromen van suikerbiet- en rietsuikerindustrie.


Composteerbare cup

Specialty koffie met een eerlijke prijs voor de boer

The GREEN ring

* Nespresso is een derde partij en niet gerelateerd aan Wakuli

Koffielovers LOVE us! (And we love them)

RECENSIES

"Deze jonge koffie-ondernemers willen het écht goed doen voor de boeren"


"De Wakuli-koffie komt door de brievenbus, is dat goed voor de boer?"


"Wakuli wordt genoemd als koploper in Het ASN Duurzame Koffie Overzicht"

IN HET NIEUWS

"Het koffie-abonnement dat de koffiecrisis op moet lossen."

"Lukas over Wakuli, ons tv-primeur en de plannen voor komende jaren.'

Hier komen onze koffies onder andere vandaan

We halen onze koffies ook uit bewezen landen als het gaat om kwaliteit, zoals Ethiopië en Colombia. Bonen uit Tanzania, Mexico, Congo en Nepal zijn echter nog niet zo bekend onder koffiedrinkers. Dankzij het bestaan van deze coöperaties kunnen we juist deze unieke koffiebonen naar Nederland verschepen. De boeren hebben weinig land en staan alleen niet sterk. Via de coöperaties kunnen ze echter samen het verschil maken. Zo slaan we dus twee vliegen in één klap. Eigenlijk drie, omdat we de koffie direct van deze boeren naar jou brengen. Betaal jij ook nog eens een fractie van wat je voor andere specialty coffees zou betalen.

Na branden meteen verzonden

Direct van de boer en zo ontzettend vers dat je binnen 14 dagen na branding je koffie al door de bus hebt. Klinkt logisch, maar gebeurt bijna nooit. Koop jij oud brood bij de bakker? Tuurlijk niet.

Jij weet waar je koffie vandaan komt

Wij delen dit met alle liefde! Elke boerencoöperatie wordt iedere maand netjes aan je voorgesteld. Dit doen we door een kaart mee te sturen met een foto van de boerencoöperatie en het verhaal erachter.  Dat is pas écht transparant!

vs

Duurzaamheid, milieu & circulariteit

Wakuli gelooft sterk in het promoten van de principes van circulaire economie om afvalstromen te herwaarderen en de milieu-impact van het 'farm-to-cup' principe te verminderen. We kiezen dan ook alleen de allerbeste groene bonen van boeren die hun koffies duurzaam verbouwen en waar ze ecosystemen in stand houden. We ondersteunen coöperaties die gericht zijn op het verbeteren van de sociale en economische situatie van lokale samenleving met behoud van cruciale traditionele kennis.

CONTACT

We vinden het altijd leuk om van je te horen. Of het nu feedback, een prangende vraag of gewoon een leuk idee is. En natuurlijk staan we ook altijd open voor een kopje koffie (wij trakteren).  Stuur ons even een berichtje via een van onderstaande kanalen! Als je jouw zendingen wil aanpassen, opzeggen, verhogen of als je gewoon wilt zien wanneer je nieuwe koffielevering op de planning staat, log dan in, in jouw persoonlijke account op my.wakuli.com


06 14834863

(Whatsapp only)

@wakulicoffee

coffee@wakuli.com

Nieuwendammerdijk 526P  1023 BX Amsterdam


Bezoek- & postadres: Amsterdam Roasters, Nieuwendammerdijk 526 P, 1023 BX Amsterdam 

Wakuli

Over ons

Vragen

Stay tuned


Wakulimarket B.V. - KVK: 69148295 | coffee@wakuli.com Doing good even better. Copyright © 2019

FAQ

IN SAMENWERKING MET