Veelgestelde vragen

Snel naar

Algemeen

Wakuli. Koffie, maar dan heel goed en waarbij de boeren écht meer verdienen. Uit onvrede met de huidige koffie-industrie en hun gemene delers. Eerlijke verdeling – daar zijn we voor. En we delen graag! Bijvoorbeeld de allerbeste koffies met de meest bijzondere verhalen én het geld in de keten. Die keten houden we kort, zo krijgen de koffieboeren meer. We leveren lichter gebrande kwaliteitskoffie op abonnementsbasis. Door de koffie lichter te branden, blijven de unieke smaken van over de hele wereld goed behouden. We maken het je zo makkelijk mogen en leveren je koffie gewoon door je brievenbus. Zo zit je nooit meer zonder écht goede verse koffie. We promise.

Wij hebben bevriende koffieboeren over de hele wereld. Denk hierbij aan Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Indonesië, Zuidoost-Azië, Afrika en Arabië. In deze landen groeien vrijwel alle (Arabica) koffieplanten. Ze bieden de perfecte omgevings- en klimaat omstandigheden voor de koffiebonen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kleinschalige koffieboeren of coöperaties die koffiebonen verbouwen om mee samen te werken. We gaan daarbij alleen voor de beste kwaliteit, met verrassende smaken en een perfecte roast. We gaan met deze koffieboeren niet alleen een langetermijnsamenwerking aan om jou de beste koffie te kunnen leveren, maar ook om:

 • Toe te werken naar een leefbaar inkomen
 • Te investeren in kwaliteitsverbetering
 • Ecosystemen in stand te houden (koffie future-proof te maken)

Direct Trade betekent letterlijk ‘directe handel’. Direct Trade koffie is dus koffie die direct van de boer komt. Bij bijvoorbeeld supermarktkoffies zitten er tussen jou en de boer een heleboel schakels. Bij Direct Trade koffie wordt een aantal van die schakels overgeslagen en wordt er zoveel mogelijk direct met de boeren geschakeld. Wakuli koffie is Direct Trade en een van de voordelen daarvan is dat onze bevriende koffieboeren gemiddeld 2 tot 3 keer meer betaald krijgen dan bij supermarktkoffies.

Waar Direct Trade ‘directe handel’ betekent, betekent Fair Trade letterlijk ‘eerlijke handel’. Het is een keurmerk dat bepaalde producten kunnen krijgen om daarmee aan te geven boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen. Maar wij vragen ons af of dit eigenlijk wel zo eerlijk is. Als boeren hun koffie als een Fair Trade product willen verkopen, moeten ze daarvoor een certificaat kopen. Zo’n certificaat kost de boeren vaak veel geld en zegt niets over de kwaliteit. De meeste van onze koffies zijn daarom wel biologisch verbouwd, maar dragen geen label.

Ben jij een cafeïnejunkie of een fervente fijnproever? We hebben voor ieder wat wils!

 • Wakuli Blend: een smooth all-rounder. Kies je voor deze koffie, dan krijg je een jaar lang dezelfde zachte blend. De bonen zijn 100% Arabica en komen uit Brazilië en Mexico. Je kunt kiezen uit filtermaling, espressomaling of hele bonen.
 • New Origin: surprise! Als je kiest voor New Origin dan kies je voor een maandelijks wisselende oorsprong en smaak. Zo nemen we je elke maand mee op avontuur naar een ander land waardoor je koffies van over de hele wereld proeft. Je kunt kiezen uit filtermaling, espressomaling of hele bonen.
 • Spicy Robusta: wanna spice things up? Dan is de Spicy Robusta uit Indonesië echt wat voor jou. Proef wat meer pit en body met smaken van chocolade, nougat en rietsuiker. Let op: deze koffie is momenteel alleen te bestellen in my.wakuli.com
 • Wakuli Cups: heb je een Nespresso machine? Dan zijn onze biologisch afbreekbare en composteerbare Wakuli Cups jouw ding. Je kunt op dit moment kiezen uit koffie uit Brazilië, Peru en Indonesië. Combineren mag natuurlijk ook! Check onze homepage voor meer info over de smaken.

Een zak koffie van 225 gram is genoeg voor ongeveer 25/30 kopjes koffie, afhankelijk van de zetmethode! je kunt er zelf voor kiezen 1,2,3 of 4 leveringen per maand te ontvangen.

 • Wakuli Blend: €5,99 per zak (225 gram)
 • New Origin: €6,99 per zak (225 gram)
 • Spicy Robusta €5,90 per zak (225 gram)
 • Wakuli Cups: €17,60 voor 40 biologisch afbreekbare en composteerbare koffiecups

Verzending naar Nederlanders is gratis, woon je in België? Dan betaal je €0,50 verzendkosten per levering

Hieronder zie je per koffie of deze beschikbaar is in hele bonen, filtermaling, espressomaling of biologisch afbreekbare koffiecups. Het is afhankelijk van je zetmethode welke soort jij nodig hebt.

 • Pour over, french press, cafetière of filtermachine: filtermaling
 • Espressomachine: espressomaling
 • Volautomaat of een eigen bonenmaler: hele bonen
 • Machine voor Nespresso capsules: cups

Heb je een Dolce Gusto of Senseo? Dan hebben we helaas (nog) geen opties voor jou.

Nope, decaf koffie hebben we nog niet. Inderdaad ‘nog’ niet. We zijn er wel mee bezig, dus stuur ons even een mailtje via coffee@wakuli.com. Dan geven we je een heads up wanneer het zover is. En weet je wat, je krijgt de eerste zak van ons omdat je zo geduldig hebt gewacht!

Koop jij oud brood? Natuurlijk niet. Net als bij brood, proef je het verschil tussen verse koffie en minder verse koffie direct. Verse koffie is echt veel lekkerder. Koffie is het meest vers binnen twee weken na het branden, daarom zorgen we ervoor dat je de koffie maximaal 14 dagen nadat we het hebben gebrand door je brievenbus krijgt. Vaak zelfs nog wat eerder.

Ons doel is om de unieke smaken van over de hele wereld zo goed mogelijk te behouden. Daarom kopen we alleen de beste bonen in en branden we die bonen wat lichter. Koffie die in ‘bulk’ ingekocht wordt, bevat vaak mankementen en bonen die niet zo lekker zijn. Ze branden die bonen daarom heel donker, zodat de minder lekkere smaken worden verbrand. Onze bonen zijn wat lichter gebrand, maar niet superlicht. Ze vallen in de categorie “omni-roast”. Dat zijn koffiebonen die gebrand zijn voor zowel espresso als filterkoffie. Ze hebben een minder bittere nasmaak en zijn ook nog eens beter voor je gezondheid. Win-win dus!

Wij strijden niet alleen voor transparante handel en een eerlijke prijs voor de koffieboer, maar ook voor duurzaamheid in de koffie-industrie. Onze cups zijn daarom biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Ze zijn gemaakt van de reststromen van de suikerbiet- en rietsuikerindustrie. Voer voor de groenbak dus! We zijn hard bezig om ook onze koffiezaken biologisch afbreekbaar en composteerbaar te maken, maar daar zijn we nog niet. Ze zijn wel CO2-neutraal en gemaakt van PET/PE laminate. Dit betekent dat ze recyclebaar zijn.

My.wakuli is heel handig, je kan er namelijk alles rondom je koffieleveringen zelf regelen. In je persoonlijke my.wakuli account kun je:

 • Je leveringen aanpassen (smaak, variant, frequentie, bezorgadres, etc)
 • Extra koffie toevoegen aan je levering (voor al dat thuiswerken)
 • Een levering overslaan (voor als je eindelijk weer op vakantie mag)
 • Een emergency spoedlevering aanvragen (voor als je het echt even niet meer ziet zitten)
 • Je koffie helemaal pauzeren of je account verwijderen (voor als je er helemaal klaar mee bent)
 • Je unieke link delen en zo gratis koffie verdienen als je zorgt dat ook je vrienden aan de Wakuli gaan (win-win!)

Lastig! Eerst even checken: ben je wel geregistreerd bij my.wakuli.com? Anders kan je namelijk sowieso nog niet inloggen. Je moet je registreren met het e-mailadres waarmee je ook je bestelling hebt geplaatst. Lukt inloggen nog steeds niet? Stuur Sam dan even een mailtje via coffee@wakuli.com, er is niks dat Super Jakob niet kan oplossen!

Aanpassen, pauzeren en opzeggen

Het liefst blijven we natuurlijk vrienden voor het leven, maar je kan altijd van ons af! In je my.wakuli account kan je ervoor kiezen je koffieleveringen (tijdelijk) stop te zetten. Dat kan na de eerste levering al, maar ook als je er al 1000 Wakuli-koffietjes op hebt zitten.

De postbode komt 1, 2, 3 of 4 keer per maand, dus zo vaak als je nodig hebt.

Keuzestress? No worries, je kunt je koffieleveringen later altijd weer wijzigen of verschillende koffies combineren in je eigen my.wakuli account. Je bestelling wijzigen of annuleren kan tot 23:59 uur op de zondag vóór je eerstvolgende levering, anders gaat je wijziging pas de levering erna in.

Jammer! Wil je helemaal geen koffie meer ontvangen of wil je alleen een (paar) levering(en) overslaan? Beide opties regel je heel makkelijk zelf in je eigen account via my.wakuli.com. Log in en klik in je dashboard op het poppetje naast je naam (rechtsboven). Daarna klik je op “Mijn profiel”. Je krijgt nu twee opties:
1. Stop je abonnement. Je leveringen worden voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Wanneer je toch weer staat te springen om een bakkie Wakuli kan je je leveringen op elk moment weer activeren.
2. Annuleer je account. Als je dit doet is er no way back. Je gegevens worden verwijderd en je kan niet meer inloggen. Spijt als haren op je hoofd? Je bent natuurlijk altijd welkom om opnieuw een bestelling te doen via wakuli.com. Je bestelling wijzigen of annuleren kan tot 23:59 uur op de zondag vóór je eerstvolgende levering, anders gaat je wijziging pas de levering erna in.

Dat regel je makkelijk zelf. Gewoon, via my.wakuli.com. Als je inlogt, kun je aangeven hoe vaak we jouw koffie door de brievenbus moeten doen. De postbode komt 1, 2, 3 of 4 keer per maand. Een beetje wispelturig? Je kan de frequentie zo vaak aanpassen als je wil. Zorg er alleen wel voor dat je het voor zondag 23:59 uur aanpast voor de komende week, anders gaat het de levering erna pas in.

Lucky you! Je kunt ervoor kiezen je koffie tijdelijk op pauze te zetten in my.wakuli. Of je laat de koffie leveren bij de buren/je beste vriendin/je schoonmoeder door het adres tijdelijk aan te passen in my.wakuli. En dan maar hopen dat er nog wat koffie voor je overblijft. Geniet van je vakantie en bon voyage!

Dat moeten wij even voor je doen. Stuur een berichtje via coffee@wakuli.com en we fiksen het gelijk voor je.

Leveringen

Voor 15:00 besteld? Dan zorgen wij dat wij jouw bestelling meteen op post doen! In veel gevallen heb je jouw pakketje dan binnen 3 dagen door de bus ontvangen.

Heb je de postbode al gezegd dat ‘ie best een beetje mag doordouwen? Het pakketje kan wel tegen een stootje. Gaat het echt niet? Stuur Jakob dan even een mailtje via coffee@wakuli.com

Je koffie valt meestal op vrijdag of zaterdag door je brievenbus. Is het op dinsdag nog steeds niet binnen? Het kan weleens voorkomen dat het pakketje op de een of andere manier je huis niet bereikt. Stuur Martijn even een mailtje via coffee@wakuli.com, onze huisdetective gaat het tot op de bodem uitzoeken!

Of je nou een cafeïnejunkie of een fervente fijnproever bent, niemand wil te lang zonder goede koffie zitten! Daarom kun je in my.wakuli een emergency spoedlevering aanvragen. Heb je regelmatig een emergency spoedlevering nodig? Dan is het misschien een idee om de frequentie van je levering aan te passen in je my.wakuli account.

Willen we meer of minder eerlijke koffie? Meer! Meer! Meer! Maar minder kan ook. Gewoon, via my.wakuli.com. Als je inlogt in je account, kun je aangeven hoe vaak we je koffie door je brievenbus moeten doen. De postbode komt 1, 2, 3 of 4 keer per maand. Een beetje wispelturig? Je kan de frequentie zo vaak aanpassen als je wil. Zorg er alleen wel voor dat je het voor zondag 23:59 uur aanpast voor de komende week, anders gaat het de levering erna pas in.

De postbode doet je koffie gewoon door de brievenbus, dus je kan lekker gaan sporten, werken, de honden uitlaten, filmpje kijken onder een dekentje en net doen of je niet thuis bent of wat je dan ook maar wil doen.

Overige vragen

Nieuwe dingen zijn vaak een beetje spannend en we begrijpen dat je niet direct op onze mooie blauwe ogen gelooft dat het écht hele lekkere koffie is. Als het op de een of andere manier tegenvalt, kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om na je eerste levering je koffie gelijk weer stop te zetten. Maar je kan ook eerst een proefpakketje bestellen. Check je opties op wakulishop.com.

Zeker! Als je naar wakulishop.com gaat, zie daar meerdere opties. Je kan kiezen voor verschillende cadeaupakketten, een thuiswerkpakket of een tijdelijk abonnement. Heb je een ander origineel idee dat er niet bij staat? Stuur ons even een berichtje via coffee@wakuli.com, dan denken we met je mee!

Onze normale koffie op abonnementsbasis kan alleen in Nederland & België geleverd worden. In andere landen binnen Europa kun je wel onze losse pakketten ontvangen. Op wakulishop.com zie je wat de mogelijkheden zijn en kan je je bestelling plaatsen. Let op: Het is nog niet mogelijk om cups in België te bestellen op abonnementsbasis.

Yes, stuur even een berichtje op business@wakuli.com en we gaat samen met jou op zoek naar de beste oplossing.

Contact

DM ons op

Kom een bakkie doen op

FAQ

Bezoek- & postadres: Wakuli offices (HQ): De Dollard 30C, 1454 AV Watergang  | Distribution center: De Dollard 30C, 1454 AV Watergang Wakulimarket B.V. | KVK: 69148295 | Copyright © 2022