En de antwoorden natuurlijk!

VEELGESTELDE VRAGEN

Over Wakuli & je koffie

Q: Wat is Direct Trade? 

Het betekent eigenlijk: direct van de boer. Normaal gesproken komen er in de keten heel veel spelers bij kijken. Hier wordt mee bedoeld; de boer > tussenpersoon > coöperatie > tussenpersoon of organisatie. Wij schakelen zoveel mogelijk direct met de koffie coöperaties en zorgen dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun koffie. 


Q: Ik gebruik zetmethode ..., welke koffie moet ik nu bestellen? 

We hebben op het moment hele bonen, espressomaling, filtermaling of biologisch afbreekbare koffiecups voor een Nespresso machine.  Benieuwd welke koffie je nodig hebt?

 • Pour over, french press, cafetière of filtermachine: filtermaling
 • Espressomachine: espressomaling 
 • Volautomaat of een eigen bonenmaler: hele bonen 
 • Machine voor Nespresso capsules: cups

Helaas hebben we (nog) geen opties voor bijvoorbeeld een Dolce Gusto of Senseo.  


Q: Wat voor soort koffie hebben jullie en hoeveel kost het?
We hebben drie soorten bonen/gemalen koffie:
Wakuli Blend: dit is een jaar lang dezelfde koffie. Een heerlijke zachte blend 
New Origin: toe aan iets meer spanning en avontuur? Als je kiest voor New Origin dan nemen we je elke maand mee naar een ander land en zo proef je koffies van over de hele wereld

Spicy Robusta (verkrijgbaar als bonen en als cups): wil je iets meer body en pit? Kies dan voor deze koffie uit Indonesië. Let op, deze koffie als bonen/maling is momenteel alleen te bestellen in my.wakuli 
Koffiecups: verschillende varianten, check voor de meest actuele koffies onze website  


Q: Hoeveel kost het om Wakuli koffie te bestellen? 

 • Wakuli Blend: €5,50 per levering (225gr)
 • New Origin: €6,30 per levering (225gr)
 • Spicy Robusta: €5,70 per levering (225gr)
 • Koffiecups: €17.60 voor 40 koffiecups

Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten. 


Q: Is jullie koffie biologisch of Fairtrade? 

Hoewel we heel erg geloven in goed zijn voor mens en natuurlijk, geloven we wat minder in certificeringen. Deze kosten de boer vaak veel geld en zeggen niets over de kwaliteit. De meeste van onze koffies zijn bijvoorbeeld wel biologisch verbouwd, maar dragen geen label.

 

Q: Waar is de verpakking van gemaakt? 

Onze cups zijn gemaakt van de reststromen van de suikerbiet- en rietsuiker industrie. Ze zijn composteerbaar en biologisch afbreekbaar en kunnen dus gewoon in de groenbak! Onze zakken zijn CO2 neutraal en gemaakt van PET/PE laminate. Dit houdt in dat het recyclebaar is. We werken op het moment aan nieuwe, helemaal composteerbare en afbreekbare koffiezakken, maar zijn er hard mee bezig. 


Q: Hebben jullie ook decaf koffie? 

Nee, helaas nog niet! Maar, wil je op de hoogte worden gehouden van wanneer we wel decaf koffie gaan verkopen? Stuur dan even een mailtje naar coffee@wakuli.com en we laten je weten wanneer het zover is.

Q: Wat betekent vers? Wanneer wordt het gebrand?
Je ontvangt maximaal 14 dagen na branding de koffie door je brievenbus, vaak zelf al wat eerder. Verse koffie is namelijk echt een stuk lekkerder dan oude koffie - je gaat zeker het verschil proeven! 


Q: Jullie hebben het over lichter gebrande koffie? Wat bedoel je daarmee? 

Koffie ingekocht in 'bulk' bevat vaak mankementen en bonen die niet zo lekker zijn. Door ze dan heel donker te branden, verbrand je dit eigenlijk een beetje! Wij kopen alleen de beste bonen in, branden ze dus wat lichter. Dit betekent dat je minder een heel bittere nasmaak hebt, en dat de smaken van de koffieboon zelf goed behouden blijven! Bovendien heeft het ook nog wat voordelen voor je gezondheid. Dubbel goed dus.

Voor de echte kenner: we hebben geen hele lichte branding, maar onze branding valt in de categorie "omni-roast"


Q: Waar komt Wakuli koffie vandaan? 

Veel van onze koffies komen uit de zogenaamde Bonengordel. Dit is een gebied van landen rond de evenaar waar veel koffie wordt verbouwd. Denk hierbij aan Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Indonesië, Zuidoost-Azië, Afrika en Arabië. In deze landen groeien vrijwel alle (Arabica) koffieplanten en bieden de perfecte omgevings- en klimaat omstandigheden voor de koffiebonen. Wakuli is altijd druk met het zoeken naar samenwerkingen met kleinschalige boeren of coöperaties die koffiebonen verbouwen van de beste kwaliteit, met verrassende smaken en een perfecte roast. 


Wakuli is een start-up uit Amsterdam. We verkopen sinds 2019 verse, lichtergebrande kwaliteitskoffie in abonnementsvorm - dus zo vaak en zoveel als je wilt. Maar no worries, je zit nooit ergens aan vast en hebt al je leveringen zelf in de hand via my.wakuli. Onze focus ligt, naast versheid & kwaliteit, op duurzaamheid en impact. We werken door middel van direct trade samen met onze koffieboeren en zorgen dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Wel zo fair!

My.wakuli.com

Q: Wat is my.wakuli.com 

My.wakuli is jouw persoonlijke account waarin je al je koffieleveringen kunt inzien en eventueel aanpassen. In my.wakuli kun je: 

 • Je koffie leveringen aanpassen (smaak, variant, frequentie, bezorgadres, etc)
 • Een levering overslaan (tja, als je opeens teveel koffie hebt) 
 • Extra koffie of thee toevoegen aan je levering 
 • Je unieke link delen en zo gratis koffie verdienen als je andere mensen klant maakt 
 • Een emergency spoedlevering aanvragen 
 • Je koffie helemaal pauzeren of je account verwijderen

Q: Ik kan niet inloggen, wat nu? 

Vervelend! Zorg dat je je eerst registreert voordat je begint met inloggen. Dit registeren moet je doen met het emailadres waarmee je ook je bestelling geplaatst hebt bij ons. Hou je problemen? Stuur ons dan even een mailtje op coffee@wakuli.com, dan gaan we je helpen!


Je koffie aanpassen, pauzeren, en opzeggen

Q: Hoelang zit in aan Wakuli vast? 

Zo lang als je zelf wilt! Je kunt er altijd voor kiezen je koffieleveringen (tijdelijk) stop te zetten. Dat kan na de eerste levering zijn, of na nummer 100! Je hebt het helemaal zelf in de hand. 


Q: Ik wil geen koffie meer ontvangen. Hoe kan ik dat aangeven? 

Er zijn een aantal opties - voor alle opties moet je eerst inloggen op je eigen account in my.wakuli.com!
Je kan altijd je volgende levering overslaan! Gewoon in je dashboard. Als je op het poppetje naast je naam klikt (rechtsboven in) en dat klikt op "Mijn Profiel", heb je twee opties.

Stop je abonnement -> je leveringen worden voor onbepaalde tijd gepauzeerd. Je kunt altijd terug inloggen op my.wakuli om weer aan te geven dat je nieuwe koffie wilt ontvangen
Annuleer je account -> als je je account annuleert wordt al je gegevens verwijderd en kun je daarna niet meer inloggen. Mocht je dan toch weer koffie willen ontvangen, dan kun je opnieuw een bestelling doen op wakuli.com. 

Je kunt je bestelling wijzigen of annuleren tot zonder 23:59u voor de komende levering, anders gaat je wijziging een levering later pas in. 


Q: Ik wil graag meer of minder koffie ontvangen. 

Je kunt alles zelf aanpassen in my.wakuli.com! Als je inlogt in je eigen account, kun je je frequentie (hoevaak je je koffie binnenkrijgt) wijzigen. Dit kan zo vaak als je wil. Zorg alleen dat het dingen aanpast voor zondag 23:59u voor de komende week. 


Q: Ik ga op vakantie. Wat moet ik doen?

Je kunt ervoor kiezen je koffie tijdelijk op pauze te zetten, of de koffie laten leveren bij de buren/je vrienden/familie etc. Dat doe je door het adres aan te passen in my.wakuli. 


Q: Kan ik mijn rekeningnummer / e-mailadres wijzigen? 

Dit kun je helaas niet zelf, stuur ons even een mailtje op coffee@wakuli.com en wij gaan je helpen 

Je leveringen

Q: Wanneer krijg ik mijn eerste levering?
We gaan ervoor zorgen dat je na je bestelling binnen drie werkdagen je eerste levering koffie op de deurmat ziet vallen! 


Q: Ik heb een hele kleine brievenbus en de koffie past er niet doorheen

Oh nee! Stuur ons even een mailtje, en dan kijken we samen of het een oplossing is dat we je koffie versturen in een envelop in plaats van een doosje! Je kunt de koffie eventueel ook laten leveren op je werk, of bij een buurvrouw. Je kunt ons mailen op coffee@wakuli.com

Q: Help, ik heb mijn koffie niet ontvangen! 

Je ontvangt je koffie meestal op vrijdag of zaterdag. Het kan af en toe voorkomen dat je koffie helaas niet binnen komt. Als het op dinsdag nog steeds niet binnen is, stuur ons dan even een mailtje, dan gaan we kijken wat er fout gegaan zou kunnen zijn en gaan we het oplossen. 

Q: Mijn koffie is eerder op dan gepland, wat nu?

Je kunt natuurlijk niet te lang zonder goede koffie zitten! Daarom kun je in my.wakuli een emergency spoedlevering aanvragen. Is het nu vaker eerder op dan dat je nieuwe koffie ontvangt, dan kun je je frequentie natuurlijk altijd aanpassen.  


Q: Moet ik thuisblijven voor mijn koffielevering? 

Dat is het mooie, dat hoeft dus niet. Het gaat gewoon door de brievenbus. Dus je kan lekker gaan sporten, werken, de honden uitlaten, filmpje kijken onder een dekentje en net doen of je niet thuis bent of wat je dan ook maar wilt doen. 

Overige vragen

Q: Kan ik een proefverpakkingen bestellen om de koffie te proberen? 

Yes, dat kan zeker! Hoewel je natuurlijk altijd (ook na je eerste levering) je koffie weer stop kunt zetten, is het ook mogelijk eerst een proefpakketje te bestellen. Check hiervoor alle opties op wakulishop.com


Q: Ik wil iemand graag een cadeautje cadeau doen, kan dat?

Zeker! Ook hiervoor vind je de mogelijkheden op wakulishop.com. Je kunt kiezen uit een pakket of een tijdelijk abonnement. Wil je iets bestellen dat er net niet tussen zit? Stuur ons dan even een berichtje, dan kijken we wat we kunnen doen!


Q: Versturen jullie ook naar een ander land dan Nederland?

Onze normale koffie helaas (nog) niet. Als je ergens anders in Europa koffie wilt ontvangen, dan kun je een bestelling plaatsen op wakulishop.com. Deze bestelling kan overal binnen Europa verstuurd worden. 


Q: Ik wil graag koffie op kantoor/in mijn B&B/in mijn horeca ontvangen?  Doen jullie ook B2b? 

Jazeker, dat kunnen we regelen. Stuur Joris even een berichtje op coffee@wakuli.com en hij gaat samen met je kijken wat de beste optie is. 

CONTACT

Heb je nog andere vragen, feedback of gewoon een leuk idee is. En natuurlijk staan we ook altijd open voor een kopje koffie (wij trakteren).  Stuur ons even een berichtje via een van onderstaande kanalen! 06 22131708

@wakulicoffee

coffee@wakuli.com

Nieuwendammerdijk 526 P

Amsterdam


Bezoek- & postadres: Amsterdam Roasters, Nieuwendammerdijk 526 P, 1023 BX Amsterdam 

Wakuli

Over ons

Vragen

Stay tuned


Wakulimarket B.V. - Stationsweg 168 - 2515 BS, Den Haag - KVK: 69148295 | coffee@wakuli.com Doing good even better. Copyright © 2019