KOFFIE. MAAR NIET ZOALS JE GEWEND BENT

WAKE UP YOUR TASTEBUDS

Hoge kwaliteit specialty coffee. Lichter gebrand zodat jij al die bijzondere smaken écht proeft. Smaken die op hun allerbest zijn als de koffie vers is. Daarom sturen wij jouw koffie binnen één week na branden op. En altijd van een koffieboer die meer verdient dankzij jou.

Specialty coffee is de allerbeste koffie ter wereld. Maar 1% van de totale productie valt hieronder. De bonen worden gewaardeerd op elf criteria die zijn opgesteld door de Specialty Coffee Association. Die punten worden beoordeeld door te proeven, ook wel cuppen en dat wordt gedaan door een onafhankelijke toetser. Zo krijgen we die hoge 82+ cupping score voor al onze koffies.

Alle bijzondere smaken van specialty coffee proef je het beste vanaf ongeveer één week na branding. Na ongeveer zes weken verliest het langzamerhand meer smaak. Met Wakuli neem jij dan je laatste kop koffie - precies op het moment dat er een nieuw zakje door de brievenbus valt. Zo geniet je makkelijk & non-stop van verse specialty coffee.

Koffie smaakt nóg beter als je weet dat je iets goeds teweeg brengt door het drinken ervan. Wij creëren een directe, transparante koffieketen en een waardevol contact tussen jou en de boer. Echte uitwisselingen zorgen voor verbetering van de kwaliteit van jouw kop koffie én de leefomstandigheden van de koffieboeren.

YOUR TASTE BUDS

Om de echte smaak van koffie te proeven drink je straks de hoogste kwaliteit koffie met een cupping score van 82+. Alleen koffies met zo'n hoge score mogen de naam specialty coffee dragen. Die koffies branden we iets lichter, want de bijzondere smaken komen namelijk pas echt naar boven als je ze wat langer op een lagere temperatuur brandt.


En omdat je alle smaken het beste ervaart als de koffie vers is, sturen wij het direct na branden op.

DISCOVERMONTHLY

WAKULIBLEND

SPICY ROBUSTA

100% arabica


Exciting flavours

Maandelijks wisselend


225 gram - € 6,30

450 gram - € 10,99

100% robusta


Packs a punch

Indonesië

Alleen via my.wakuli


225 gram - € 5,90
450 gram - € 9,99

100% arabica


Smooth all-rounder

Brazilië & Honduras225 Gram - € 5,50

450 Gram - € 8,99

SLECHTS €0,50 VERZENDKOSTEN

JOUW KOFFIE DOOR DE BRIEVENBUS IN 3 STAPPEN.

SIMPEL & FLEXIBEL

Bepaal het zelf. Altijd aan/uit wanneer jij wil.

TO THE WAKULI WAY

Weet jij eigenlijk wie jouw koffie heeft verbouwd?
En ben je bekend met de uitdagingen waar kleinschalige boeren dagelijks mee te maken hebben?
Wij willen alles weten en kopen daarom direct in bij koffieboeren die we persoonlijk kennen. Daarnaast betrekken we alleen diegenen die waarde toevoegen bij de reis van boon naar jouw kop koffie. Een mooie belofte. Maar dat kunnen we ook bewijzen. Wij betalen de koffieboeren altijd meer dan wat ze voorheen verdienden. En dat is nog maar het begin. Ga jij mee op onze reis om de koffie-industrie voor eens en voor altijd volledig te veranderen?

KNOWING WHERE YOUR COFFEE COMES FROM

Wij kopen onze koffie uit 14 verschillende landen. Het terroir van een land veel heeft invloed op de smaak van de koffie. In Zuid-Amerika vind je vooral volle koffies met smaaktonen als chocolade en noten. In Centraal-Amerikaanse landen worden koffies verbouwd die wat hoger zijn in aciditeit, maar ook zeker fruitig. Schuif je op naar Afrika en dan voornamelijk richting het oosten, krijg je ook te maken met écht fruitige, frissere koffies, maar meer bloemig en zelfs theeachtig. Tenslotte kom je uit bij Aziatische koffiebonen, vaak wat aardser en kruidiger van smaak. Onze Spicy Robusta komt hier bijvoorbeeld vandaan. 

LATIJNS-AMERIKA

PERU BRAZILIË HONDURAS COLOMBIA MEXICO GUATEMALA

AFRIKA

DR CONGO UGANDA RWANDA TANZANIA ETHIOPIË

ZUID & ZUID/OOST AZIË

INDIA MYANMAR  INDONESIË TIMOR-LESTE

Bezoek- & postadres: Wakuli offices (HQ): Nieuwendammerdijk 530K, 1023 BX Amsterdam | Distribution center: De Dollard 30, 1454 AV Watergang Wakulimarket B.V. | KVK: 69148295 | coffee@wakuli.com | Whatsapp: +31 6 14834863 

 Copyright © 2021